About de minister

Informatie over mezelf? Gezien de aard van deze blog zo weinig mogelijk. Wat mag u wel weten? Man, actief in de media, veel contacten, veel inkijk in verborgen en andere agenda’s. En manisch verontwaardigd, over alles wat voorspelbaar fout gaat. Vandaar dat ‘minister van media’ mij een geschikte naam leek. Niet uit misplaatste ambitie, of arrogantie. Lees het in zijn Latijnse betekenis: ‘dienaar’. Omdat, anders dan alle zelfverklaarde mediajournalisten, toch iemand de ware toedracht moet aanleveren. Tot uw dienst, graag zelfs.

Advertenties

21 Reacties op “About de minister

 1. Ernest

  Interessante blog. Hoop dat de bedoelingen positief zijn en niet passen in de agenda van een of andere mediagroep of politieke stroming. We hebben in Vlaanderen nood aan ‘onafhankelijke mediakritiek’ want die is er totaal niet door de journalistieke omerta van journalisten en uitgevers wanneer het over media gaat. Ben benieuwd dus hoelang deze blog online blijft.

 2. Héhéhé, eindelijk iemand die ook een keertje de (juiste) rekening maakt. Misschien heeft Wim Vanseveren dat eerder ook al gedaan…
  Keep up the good work.
  Alain

 3. JH

  Deze blog pas ontdekt, en met veel plezier (en soms grote ogen) alles gelezen. Benieuwd naar je volgende post.

 4. Schitterend artikel over Alfacam, en op basis daarvan wil ik graag deze blog blijven volgen.

 5. guy

  Uitstekend geinformeerd, goed geschreven , broodnodig nu de meeste media zich beperken tot het creeren van percepties die nog maar weinig vandoen hebben met de realiteit. Of gewoon, zoals de zogeheten kwaliteitskrant De Morgen, gebruikt en misbruikt worden om op te komen voor de belangen van de grote baas. Vandaar dat de echte professionals van de krant recent moesten opkrassen of zodanig gedegouteerd waren dat ze zelf opstapten en daar is in de huidige mediacrisis veel moed voor nodig. Een correctie nog : Van Isacker en/of Van Doorn zijn niet verantwoordelijk voor het debackle, ze voeren alleen uit wat de grote baas eist.

 6. Pingback: Klust de Mediaminister bij Vlaamse Media Maatschappij? « journalinks

 7. piranake

  Deze site staat al bij mijn favorieten. En wie deze anonieme blogger is, doet er niet eens toe. Het is voldoende dat hij/zij objectief verslag blijft uitbrengen, zonder sensatiezucht en zonder angst om tegen zere schenen te schoppen. Want hoe onafhankelijk kan een journalist zijn, als hij niet mag bijten in de hand die hem voert ? Want daar wringt het schoentje in de media. Minister van Media, doe zo voort !

 8. Filip

  Geachte mijnheer de minister,

  Ik moet u bekennen dat ik niet zo’n blog-lezer ben. Meer nog, ik heb het niet zo op met al die mensen die hun mening zonodig wereldkundig moeten maken. De laagdrempeligheid waarmee dat, dankzij een blog, tegenwoordig kan, verontrust en frustreert mij. Het verzamelde legertje media-journalisten dat ik, beroepshalve, regelmatig aan het werk mag zien op persco’s en vervolgens pleeg te lezen in hun stukken, is van een allesomvattende gemakzucht.
  But today I am rejoycing: een blog kan een heerlijk iets zijn. In uw handen zelfs een machtig wapen. Ik wacht nu al op het volgende salvo.

  Als ik u lees, denk ik met veel weemoed terug aan Deng. Ik wens u van ganser harte een veel langer beschoren lot toe.
  Met de meeste hoogachting,

 9. hans van handenhoven

  beste minister van media,

  Ik begrijp u verontwaardiging.
  Journalisten die uit andere handen eten… ‘bah’! Uw bladspiegel in Knack heeft weinig of niets met satire te maken. Deze vorm liet u toe verborgen waarheden te schrijven, maar ze dwingt je toch altijd wat in het narrenpak. Nu dus minister van media, terug in das, maar wel anoniem.

 10. Silvio Dante

  Via het artikel in “de Morgen” van afgelopen vrijdag op deze schitterende site terecht gekomen.

  Genoten van elk stuk en may there be many more to follow !

  Keep up the good work en bij deze een pleidooi voor de regelmatige publicatie van een écht kritisch mediablad dat onafhankelijk genoeg is om te durven schijten in het eigen nest !

 11. Silvio Dante

  Mijnheer de Minister,

  Allicht hebt u het als enige échte Minister van Media niet nodig, maar ik wil u opnieuw hartelijk feliciteren. Uw interview in “de Morgen” heeft al meteen zijn vruchten afgeworpen. Want wat lees ik tot mijn grote vreugde vandaag ?

  Jawel, een opiniestuk van de Eddy Wally van het politieke diepteinterview, de Primadonna van de vervolksing van het politieke debat op de Vlaamse TV, de zelfuitgeroepen Koning, Keizer, Admiraal van de populaire politieke formats !

  Als zelfs de opperidioot van de VRT-nieuwsredactie zijn mening geeft, reken dan maar dat u goed bezig bent.

  Ik hoop dat het geneuzel van Bracke Siegfried een extra motivatie is om onversaagd en met veel genegenheid voor uw groeiend aantal enthousiaste adepten, door te gaan !

 12. Voor dit soort meesterlijke media-analyses maak ik graag ruimte bij mijn “favorieten”.

 13. Jacques

  Wat een vuilspuiterij… u bevindt zich op het niveau van de Story. En voor u verdergaat met uw negativiteit ten opzichte van (onder andere) ondernemers: heb ik een tip voor u: lees eens atlas shrugged en bedenk dan eens tot welke categorie u hoort. Man man man ik ben beschaamd een belg te zijn.

 14. Nadine

  Naast mijn reactie op het artikel over Alfacam nog even dit:
  De riooljournalist Brecht Decaestecker zou volgens interne bronnen van de Persgroep zijn ontslagen en op non actief gezet worden binnen enkele weken.
  De Persgroep verwacht immers na het schrijven van het artikel grote schadeclaims en is zijn wispelturige riooljournalist beu. De artikels die hij schrijft zijn immers beledigend, vals en lasterlijk.
  Ook de anonieme blog is één en al laster en bedrog, en dat is in Belgie godzijdank nog steeds een strafrechtelijk misdrijf.
  Door daarnaar te verwijzen, het over te nemen, en het te promoten als een “veelgelezen en veelgeprezen blog”, maakt Brecht zich schuldig aan medeplichtigheid bij een strafrechtelijk feit. Wordt hij de volgende beklaagde die zal zitten in Vorst?

 15. Pingback: Mediaminister « Brechtdc’s Blog

 16. zievre

  nadientje toch…

  jij zal waarschijnlijk een van de eerste zijn die op de barricades zal staan voor persvrijheid…
  maar hola… als het je niet goed uitkomt moet de journalist in kwestie de bak in…

  geloof me maar, er staan héél wat kranten en tijdschriften in een rij om journalisten als BDC in te lijven… en terecht !!!
  en hoe zou het komen dat ze daar jouw mening niet eerst over vragen? of waarom houden de respectievelijke juridische diensten dit niet tegen? waarschijnlijk omdat je 100% gelijk hebt….

  ja hoor, ik ga ook wel naar vorst…

 17. Zucht

  Zucht … negativisme is net wat we niet nodig hebben nu … Altijd makkelijk om langs de kant (of zelfs op ’t randje) te staan roepen hoe fout de boel wel niet is …

 18. Ik leer deze blog net kennen, ziet er leuk uit.

 19. steven

  coole blog, scherp geschreven door een vlotte pen. Of was het vlot geschreven door een scherpe pen?

  Soit, I like !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s