de C4 van Yasmine


De muziekwereld in diepe rouw, de holebi-scene die verweesd achterblijft, familie en vrienden ontroostbaar, met niets dan vragen… En dus met zijn allen op zoek naar een verklaring. Ja, er was liefdesverdriet, na de plotse breuk met Marianne. Ja, er was braakverwekkende riooljournalistiek van de ranzige weekvodden Story en TV-familie, dat een week eerder met een  gefotoshopte beeltenis van Yasmine had uitgepakt. Story-opperführer Thomas Siffer (zoon van een openlijk extreem-rechtse dorpsidioot in Nieuwpoort, toeval bestaat écht niet) was er na de wanhoopsdaad dan ook als de kippen bij om de schuld van zich af te vegen. “Altijd liefdevol geschreven,” zei Siffer, die wel toegaf dat hij zich een heel klein beetje zorgen maakte over zijn eigen verantwoordelijkheid. “Ik was bang dat we haar mogelijk hadden gekwetst,” praatte Siffer zichzelf goed. “Maar ik mag zeggen dat het een sereen, liefdevol artikel was. Bang? Gekwetst? God, hoe komt hij er bij? Nu ja, nog afgezien of Siffer God kent, hij kan het niet eens uitspreken. 

Edoch, een wanhoopsdaad in de doodlopende straat ‘Doopput’, meer had het journaille écht niet nodig. ‘Gebroken hart’, kopte de Gazet van Antwerpen, want sinds haar scheiding heette Yasmine ‘ één en al somberheid’ te zijn. Een paar pagina’s verderop nog meer pseudo-freudiaanse onzin: “Na het nieuws over de scheiding was Hilde dezelfde niet meer. Dat zeggen alle mensen die de laatste maanden nauw contact hadden met Hide Rens,” schrijft de Gazet. Let vooral op die ‘ALLE’.

Zelfs de buurman had het gezien. ‘Alle’, nietwaar? De goede man kende haar dan wel niet, verwaarloosbaar detail, maar toch had hij opgemerkt dat Yasmine het ‘zwaar’ had. Ook Het Laatste Nieuws kon natuurlijk niet achterblijven. “Zonder haar geliefde Marianne Dupon wilde ze niet leven,” schreef de Kobbegem-connectie. Dader gevonden. Case Closed. Met als toemaatje een getuigenis van een in-de-steek-gelaten-vrouw die ook een tijdlang met zelfmoordplannen in haar binnenzak liep. En daar, toch één tipje van de verboden sluier, alsof de vrouw meer wist over de ware toedracht. “Marianne moet weten dat dit allicht maar een puzzelstukje is in een grote puzzel,” zei de vrouw.

De grote puzzel… Ik hoop dat ik niet al te cryptisch word, maar de stukken liggen in elk geval ergens langs de Reyerslaan. Want het was daar dat de genaamde Hilde Rens te horen kreeg dat al haar contracten met de openbare omroep eerlang zouden worden opgezegd. C4. Tabula Rasa. Geen ‘Rode Loper’, geen ‘omroep’, geen ‘Zo is maar één’. Ook gemerkt dat het bij de vrt oorverdovend stil bleef na de wanhoopsdaad? Met zijn allen op zoek naar een verklaring dus. Gelukkig hadden ze Marianne nog.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

2 Reacties op “de C4 van Yasmine

 1. Ik las ergens dat Zo is er maar één geen vervolg krijgt ,volgens een VRT-woordvoerder, ook uit respect voor Yasmine.

  Beetje cynisch en hypocriet als ze haar eerst hebben ontslagen.

  Keep up the good work mediaminister, and also try to keep your job when you get discovered!

  Groeten

  Elisabeth

 2. SpinSchnoza

  De dood van een wanhopige vrouw aangrijpen voor persoonlijke aanvallen op iemands familie en negatieve insinuaties waarvoor geen enkel bewijs (mogelijk) is, dat is geen praktijk die ik met een ‘dienaar van de media’ associeer. Veeleer met -hoe staat het hierboven ook weer: ‘Ranzige riooljournalistiek’? U zegt het.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s